Praktisch kan je Kung Fu overal beoefenen, in een park, thuis of in een sportschool. Het onderwijs door een Kung Fu meester/leraar, 'Shi Fu', aan een groep leerlingen, 'To dai', vindt plaats in een virtuele school oftewel, 'Men' ('Moon' in het Cantonees).  Dit is de benaming voor een groep mensen die met regels en traditie een stijl beoefenen en onderwijzen.  

Groepstraining techniek

Een Shi Fu in één stijl beoefend echter vaak verschillende stijlen van bevriende leraren om kennis te verbreden. Daarom worden sommige stijlen tegenwoordig nog steeds bij elkaar in een 'Men' getraind. Een voorbeeld hiervan is dat men in de Liu He Men: Liu He Quan, Tan Tui, Yue Fei San Shou, Xin Yi Quan, Pak Qua Quan, Tai Jí Quan en Choy Lee Fut beoefend.

Een Kung Fu Men wordt in de Chinese traditie gezien als een familie. De Shi Fu heeft daarom dus een vaderlijke benaming, zijn leraar een naam als opa, etc. Zo heb je broers, zussen, ooms, tantes, nichtjes en neefjes.

Een ieder wordt dus ook zo aangesproken. Dat betekend dat met de benamingen net als in een familie de relatieve leeftijd dat iemand traint in de stijl wordt aangegeven. Daardoor geeft het respect aan elkaar weer. De rangorde wordt dus niet door banden in kleuren aangegeven. Dit gebeurd echter door de ouderdom in leeftijd, trainingsjaren en begeleidingstijd door de Shi Fu.

 

De namen en dus aanspreektitels onderling zijn:

Trainingstijden & Lokatie

Dinsdag         18:45 - 19:45

Donderdag    18:45 - 19:45

Wuguan Almere,

Govert Flinckstraat 4,

1318 KK, Almere

Contact
  • Instagram Social Icon
  • Facebook Social Icon

Telefoon:      06 - 51 899 413

E-mail:          liuhequanstichting@gmail.com

K.v.K nr:        63818337     

ING banknr: NL95 INGB 0006 8867 65

© 2015 by Liu He Quan Stichting.